Bevrijdt van een lange weg van gebondenheden

Ik ben opgegroeid in een gezin waarin ik veel te maken heb met onder andere afwijzing. Mijn vader zat in een depressie. Er was sprake van ernstige mishandeling. Wekelijks werd ik in elkaar geslagen, bewusteloos of tot bloedens toe. Op school hoorde ik er niet echt bij, en op de middelbare school ben ik zo gepest dat ik eigenlijk geen veilige plek meer had in mijn leven. Wel leefde ik als kind al erg dichtbij Jezus en zag ik vaak engelen in de kerk. Ik hield verschrikkelijk veel van Jezus en verlangde er intens naar om bij Hem te zijn!

Op jonge leeftijd kwamen er geesten naar mijn kamer die me erg bang maakten. Ik ging steeds van de ene naar de andere onveilige situatie. Hierdoor kwam ik in aanraking met verkeerde ‘vrienden’ waar ik dacht veilig te zijn, maar waaruit ook weer zwaar geweld voortkwam. Daardoor raakte ik nog meer geïsoleerd van alles om me heen en van mezelf. Omdat ik veel geesten zag ging ik door de leegte in mij zoeken naar de spirituele wereld. Ik ging op zoek naar iets dat mij zou kunnen vervullen.. mijn leegte.

Door de situatie thuis en op school (reformatorisch milieu) had ik een scheef beeld van God gekregen en nam daar afstand van. Door alle trauma’s als kind en tiener en door de duivelse praktijken ben ik erg belast geraakt met demonen. Doordat het thuis én op school niet veilig voor me was en wegloop- pogingen van huis mislukten zag ik geen andere uitweg door het wanhopige gevoel wat extra werd benadrukt door satan dat ik heb geprobeerd mezelf van het leven te beroven. Een goede vriend heeft dit voorkomen. Door hem bloeide ik weer op.

Toen ik mijn ex-man leerde kennen werd ik opgenomen in zijn familie. Een religieuze familie, zwaar gereformeerd. Ik kreeg te horen dat ze me gingen her-opvoeden omdat ik niet goed ben opgevoed volgens zijn ouders. De wereld van geen tv, geen internet, gereformeerde kleding dragen (alles bedekt), geen make-up, kapper en andere zaken. Zelfs vakanties waren niet mogelijk omdat God het leven niet gaf om van te genieten. Het benauwde me vreselijk en ik kreeg het idee dat alles aan mij erg slecht was en ik nooit zou voldoen aan de eisen van God. Het enige wat me daar hield was dat het de eerste plek in mijn leven was waar ik lichamelijk veilig was. Uiteindelijk zijn we getrouwd, volgens de religieuze eisen en drie jaar later kregen we een dochter. Wat was ik trots! Het besef dat ik een voorbeeld ging worden voor mijn meisje gaf mij een enorm verantwoordelijkheidsgevoel en ik ging zoeken naar mijn identiteit. Mijn ex-man is na de geboorte van onze dochter erg afwezig geweest, was bijna niet meer thuis en dronk en rookte erg veel na zn werk in de kantine. Ik was bijna altijd alleen thuis met onze dochter. Werken was geen optie in de wereld van de gereformeerde vrouwen, dus ik was altijd samen met onze dochter. De relatie verkilde en hij kwam vaak beschonken thuis.

Terwijl ik die tijd werd getrokken naar God. Ik ging online preken opzoeken van evangelische kerken. Er ging een wereld voor me open. Dat God liefde is en mijn Vader wil zijn vertelde een spreker. Hij zei dat God niet straft als wij iets fout doen en een kus geeft in plaats van een klap. Dat brak mij. Ik werd zo geraakt door Zijn liefde dat ik mijn leven aan Hem heb gegeven. Ik zong alleen nog maar worship liederen in huis en was zo blij. God zei mij dat Hij al mijn zonden had vergeven en dat ik nu ook mijn vader mocht gaan vergeven. Vanaf dat moment kon ik mijn vader alleen nog maar zien vanuit de ogen van Jezus. Alle wrokgevoelens waren weg. Wel bleef ik nog geesten zien en de relatie met mijn ex-man werd zo slecht dat er sprake was van huiselijk geweld, weer belande ik in deze destructieve spiraal van geweld. Ook zei hij tegen mij dat hij haatgevoelens kreeg naar mij toe als hij me over Jezus hoorde praten en erg agressief werd naar mij toe.

Na jaren bidden tot God voor herstel nam ik toch de stap om te scheiden. Het was niet meer uit te houden en het werd onveilig in huis. Mijn ex-man heeft mijn dochter ontvoerd. Gelukkig heb ik door mijn shock heen snel kunnen handelen en was ze binnen een dag terug bij mij. Mijn ex-man had al ons gezamenlijk geld weggesluisd en ik had geen cent meer. Ook heeft hij geprobeerd onze dochter via de rechtbank bij hem thuis te houden, ik mocht haar volgens hem een dag in de week zien. Dit alles is mislukt, God heeft echt ingegrepen op dat moment! Een huis had ik niet. Werk ook niet. Ook had ik geen recht op uitkering omdat mijn ex mijn toeslagpartner was. Ik ben op zoek gegaan naar wen huis en vond een prachtig huur appartement. Het was een droomplek! Hoe ik het ging doen wist ik niet, ik had niks. Toch zette ik door. Helaas kreeg ik te horen dat het appartement naar iemand anders ging waardoor ik zo verdrietig was en echt ten einde raad was. Ik woonde in stress met mijn ex-partner in huis die mij bedreigde met de dood. Op een avond was ik met hem in de woonkamer, hij bedreigde me met de dood, hij sprak het ook uit. Op dat moment was zijn gezicht in shock. Ik vroeg hem waarom hij zo schrok waarop hij antwoordde dat er een engel in de kamer stond die zei: niet doen!! Dat hij me anders wel had vermoord.

Op een nacht, ik sliep, de week dat ik hoorde dat ik het appartement niet zou krijgen verscheen een engel aan mijn bed. Ik hoorde allemaal engelen zingen, onbeschrijfelijk mooi, geen mens kan ooit zo’n mooie stem hebben, bovennatuurlijk! Ik kon alleen maar heel hard lachen, ik was intens blij en ik voelde vlinders in mijn buik! Een stem zei: niet verdrietig zijn, het huis wordt van jou! Drie weken daarna werd ik gebeld en mocht komen kijken in het appartement omdat de betreffende persoon toch had afgezegd. Ik ging samen met onze dochter kijken. Prachtig, nog mooier dan ik dacht! Er was een jonge man die liep naar ons toe, hij liep ook in huis. Hij vroeg of wij het huis wilden. Ik was wat onzeker. Geen inkomen/uitkering etc.. tja.. Toch vroeg de jongen ons mee te komen en zei: kom ik ga jullie het huis laten zien. Razend enthousiast was hij! Daarna wees hij de beheerder aan die in de keuken stond en zei dat ik naar haar toe moest gaan om te zeggen dat ik het wil. Ik vroeg: wil jij het appartement niet dan? Nee zei hij, ik sta veel verder op de wachtlijst. Jullie nemen het , ga! De vrouw was erg aardig en ging meteen akkoord. Ondanks dat ik zei geen inkomen te hebben. De jonge man was zo blij en feliciteerde ons. En zwaaide ons hard uit. Uiteindelijk besefte ik dat ik een engel had ontmoet. Daarna kwamen er mensen op mijn pad die ons hele appartement hebben opgeknapt en ingericht, en ik kreeg een auto! Ik hoefde ze niets terug te betalen, en moest God danken zeiden ze, want Hij had hen de opdracht gegeven ons te helpen met alles. Iedere week kregen we boodschappen. En ik kreeg een inkomen.

Na twee jaar ontmoette ik een man die achteraf zwaar demonisch bezeten is waar ik een relatie mee kreeg. Toen ik erachter kwam hoe demonisch hij was zat ik vast. Een periode van zware mishandeling en een aantal keren was ik bijna vermoord. Uiteindelijk heb ik aangifte gedaan en is hij opgepakt. Nu is hij weer vrij, woont twee woningen bij me vandaan maar hij durft niets meer te doen. Ik zag engelen voor mijn deur staan en was ook niet meer bang voor hem. Doordat hij zwaar demonisch bezeten was en hij voodoo deed op mij was ik heel diep weggezakt. Alleen maar ziek, somber en angstig.

Toen besefte ik me dat ik God helemaal buiten mijn leven had gezet door de situatie met die man, de angst voor hem hield mij in zijn greep en ik was letterlijk gebonden door de duivel. God brak de ketenen! En ook vroeg Hij mij om deze man te vergeven en voor hem te gaan bidden. Ik heb het gedaan al vond ik het moeilijk!

Ook had ik inmiddels een evangelische gemeente gevonden en heb mij er laten dopen door onderdompeling en in de Geest.

Daarna zag ik geen geesten meer viel me op. Ik kreeg een coach. De coach was niet gelovig en heeft niet veel gedaan voor ik helemaal hersteld was. De coach was sprakeloos en vroeg me wat ik had genomen, omdat ze dit ook aan andere cliënten wil geven! Ik zei: dit heeft God gedaan, ik getuigde van Hem! Ze was erg geraakt zag ik.

Dit jaar ben ik voor het eerst naar een bevrijdingsdienst geweest. Hier werd ik bevrijd van de pijn die mij is aan gedaan in mijn verleden. Hierna ben ik écht hersteld in mijn identiteit in Christus. Voor de eerste keer in mijn leven wist ik wie ik echt was, en dat ik waardevol was. Nogmaals gaf ik mijn leven aan Jezus, en zei dat ik vanaf dat moment van niemand anders zal zijn dan van Hem. Vanaf dat moment ben ik geestelijk zo enorm gegroeid, en ben ik vaker naar bevrijdingsdiensten gegaan. Veel mensen hebben voor me gebeden. Ik voel me nu écht vrij, voor het eerst van mijn hele leven! Mijn leven en gezondheid gaat nu ook alleen nog maar omhoog, op ieder gebied!! Ik had me niet kunnen voorstellen dat ik zo’n fijn leven zou kunnen krijgen, maar met God is alles mogelijk, Hij geeft ons in overvloed! Intussen heeft mijn dochter, die nu 12 jaar is, zich laten dopen en is ook bevrijd van alle demonen die haar teisterde. Mijn leven was gebroken, erger kon ik me niet voorstellen.. maar God keerde álles ten goede! Mijn pijn is nú mijn kracht! Door mijn verleden zal ik bedienen en bedien ik al in Gods koninkrijk, zal ik mensen vrijzetten van demonen, genezen en opbouwen waar gebrokenheid is, door de kracht van Jezus! Hij is de Alpha en de Omega, het begin en het einde. Hij was, is én komt! Halleluja!!

Ik wil graag velen ermee bemoedigen dat waar je ook mee zit dat er een weg uit is.

Lydia Vriens


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Adriaan
6 maanden geleden

Moedig om dit te delen. GOD is groot